Sarajevo – jednodnevni izlet 07.10.2023.

Sarajevo – glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar i sedište Sarajevskog kantona.
Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalnim dešavanjima. Sarajevo je bilo dom mnogih različitih religija i etničkih grupa vekovima, dajući gradubrojne kulture.
Sarajevo se može pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim delom grada, popularnom Baščaršijom koja je nastala za vreme osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Ovaj deograda obiluje jednistvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanske arhitekutre.
Prošetajte duž Miljacke, upoznajte sarajevske mostove, fotografišite se na mestu gde se spajaju istok i zapad, istražite Baščaršiju – istorijsko sedište Sarajeva, posetite mesto Sarajevskog atentata, „izgubite se” istražujući sarajevske mahale…
Program putovanja:

Šabac – Loznica – Sarajevo – Loznica – Šabac

Polazak iz Šapca u ranim jutarnjim casovima. Vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima..Razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alpašino polje, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Sinagoga… Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Vrela Bosne. U kasnim popodnevnim satima polazak za Srbiju. Dolazak na mesto polaska. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA: 2.450,00 RSD – polazak iz Šapca
CENA ARANŽMANA: 2.000,00 RSD – polazak iz Loznica

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji;
– razgledanje Sarajeva sa vodičem;
– troškove organizacije putovanja;
Aranžman ne obuhvata:
– fakultativni obilazak Vrela Bosne – 500 rsd;
– individualne troškove;
– putno zdravstveno osiguranje ;
USLOVI I NAČIN
PLAĆANJA:
50% prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pred put.

NAPOMENE:
-Svaki putnik je dužan da proveri 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.
-Maloletni putnici prilkom putovanja moraju imati potpisanu saglasnost roditelja.
-Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
-Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja turističke agencije Duga travel.
– Nema zadržavanja na granici radi povrata poreza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *